Ποιοι είμαστε

H ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

Η εταιρεία μας, μέλος του Ελληνικο-Κυπριακού Ομίλου Εταιρειών Κώστα Παπαέλληνα, αποτελεί κορυφαίο εισαγωγέα, διανομέα και αποκλειστικό αντιπρόσωπο μεγάλης ποικιλίας προϊόντων, στους τομείς της υγείας, της φροντίδας και των τροφίμων. Ιδρύθηκε το 1969 από τον Θάνο Παπαέλληνα, γιο του Κώστα Παπαέλληνα.

Ο Όμιλος Εταιριών Κώστα Παπαέλληνα αποτελεί σήμερα έναν από τους ισχυρότερους εμπορικούς φορείς σε Ελλάδα και Κύπρο. Μέσω των επιτυχημένων στρατηγικών κινήσεων, όπως η απόκτηση νέων συνεργασιών, οι εξαγορές εταιριών, καθώς και ο σχηματισμός επιχειρηματικών συμμαχιών, έχουμε καταφέρει να αναπτυχθούμε σημαντικά τα τελευταία 40 χρόνια. Απασχολούμε 85 εργαζόμενους στην Ελλάδα και 465 εργαζόμενους στην Κύπρο.

 Το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Ομίλου μας είναι χωρισμένο ανάμεσα στον Πάρι και τον Θάνο Παπαέλληνα, τους διευθύνοντες συμβούλους των Κυπριακών και των Ελληνικών εταιριών αντίστοιχα.

 

H ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

1928

Η πρώτη εταιρεία του Ομίλου μας ιδρύεται στη Λευκωσία της Κύπρου από τον Κώστα Α. Παπαέλληνα σε ηλικία 20 ετών. Η εμπορική δραστηριότητα ξεκινάει με την διανομή Ελληνικών lifestyle περιοδικών της εποχής και συνεχίζει με αποκλειστικές αντιπροσωπείες των ALKA-SELTZER και LEDERLE LABORATORIES (κατασκευαστή των συμπληρωμάτων CENTRUM) στην Κύπρο.

1969

Ο Όμιλός μας επεκτείνεται στην Ελλάδα με την ίδρυση της Κώστας Α. Παπαέλληνας (Ελλας) ΑΕΒΕ, εξυπηρετώντας τα κανάλια των Νοσοκομείων, των Φαρμακείων και των Super Markets. Τα πρώτα brands που εισάγονται και διανέμονται είναι το ALKA-SELTZER, το TAMPAX και διαγνωστικά προϊόντα της AMES.

1970s

Η έλευση του Θάνου και του Πάρι Παπαέλληνα σηματοδοτεί την μετάβαση στην δεύτερη γενιά της οικογένειας μας και την περαιτέρω εξέλιξη των εταιρειών. Εν μέσω της εισβολής της Κύπρου το 1974, η Ελληνική πλευρά οδηγεί την ανάπτυξη εμπλουτίζοντας το προϊοντικό portfolio της με νέες αντιπροσωπείες, όπως το brand OLD SPICE.

1980s

H Ελλάδα συνεχίζει να αναπτύσσεται, αυξάνοντας τις πωλήσεις κατά 26% CAGR στη δεκαετία, ενώ ο Όμιλός μας σπάει το φράγμα των 10 εκ. € ετήσιων πωλήσεων. Οι εργαζόμενοι του Ομίλου μας διπλασιάζονται από 100 σε 200.

1990s

Η Κυπριακή οργάνωση ανακάμπτει και αναπτύσσεται οργανικά μέσω των brands NIVEA στον τομέα Καταναλωτικών προϊόντων και ESTEE LAUDER στον τομέα των Καλλυντικών. Πλέον στην Κυπριακή πλευρά αναλογεί το 60% των πωλήσεων και κερδών του Ομίλου μας.

2000s

Ξεκινούν μεγάλες επενδύσεις στην Κύπρο, εστιασμένες σε εξαγορές εξειδικευμένων εταιρειών στον ιατρικό τομέα όπως η G.G. GIGANTUS, η MEDVISION, η PHARMALINK & η CHRISTOPHIDES & PAPAELLINAS. Το 2008 ο Όμιλός μας ξεπερνά τα 100 εκ. € πωλήσεις.

2010

Ο Όμιλός μας αναπτύσσεται κυρίως μέσω εξαγορών 18 εκ. € τόσο στον Ιατρικό όσο και στον τομέα Καταναλωτικών προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων των PFIZER (Κύπρος), SCIENTRONICS (Κύπρος), MEGA (Κύπρος), ΧΑΤΖΗΑΘΑΝΑΣΙΟΥ (Ελλάδα) και 3 Φαρμακεία (Κύπρος). Αυτές οι εξαγορές αντιπροσωπεύουν το 30% των σημερινών πωλήσεων του Ομίλου μας.

Σήμερα

Με ετήσιες πωλήσεις 165 εκ. € και 550 εργαζόμενους ο Όμιλός μας συνεχίζει την ανάπτυξη σε όλους τους τομείς δραστηριότητας του, και είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της δεκαετίας του 2020 με την έλευση της 3ης γενιάς της οικογένειας.

ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΜΑΣ

ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΜΑΣ

Όντας μια οικογενιακή επιχείρηση τρίτης γενιάς, η πίστη στις αξίες μας είναι ο κύριος λόγος που έχουμε διατηρήσει τον ταπεινό χαρακτήρα μας και παράλληλα έχουμε μετεξελιχθεί σε έναν καινοτόμο Όμιλο εταιρειών.

  • Οικογένεια
  • Ευελιξία και προσαρμοστικότητα
  • Ανάληψη Ευθύνης (Accountability)
  • Πάθος και αυτοϋποκίνηση

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ

Κώστας Παπαέλληνας

Όντας ιδιοκτήτης τρίτης γενιάς, ο Κώστας εντάχθηκε ενεργά στον όμιλο το 2014. Διατέλεσε HR Manager και Business Development Manager μέχρι το 2018, όποτε και ανέλαβε την Γενική Διεύθυνση στις εταιρείες της Ελλάδας. Από το 2011 είναι εκτελεστικό μέλος του ΔΣ του Ομίλου. Είναι κάτοχος πρώτου πτυχίου (bachelor) χρηματοοικονομικών από το Bryant University στο Rhodes Island και Master’s in International Business από Πανεπιστήμιο Hult στο San Francisco.https://www.linkedin.com/in/costaspapaellinas/

Κώστας Παπαέλληνας

General Manager

Άντζυ Δουβαρά

Η Άντζυ έχει εμπειρία άνω των 20 ετών στη χρηματοοικονομική διοίκηση στους κλάδους Φαρμάκων, Τηλεπικοινωνιών και SAAS-Marketing Technology. Στον Όμιλό μας ανέλαβε το 2023 το ρόλο του Business Planning & Analysis Manager. Είναι κάτοχος B.Sc. in Business Administration (w. Distinction) / Major in Management with concentration in International Business από το Deree – The American College of Greece.https://www.linkedin.com/in/angiedouvara/

Άντζυ Δουβαρά

Business Planning & Analysis Manager

Βασίλης Γώγος

Ο Βασίλης είναι Βιοιατρικός Μηχανικός (B.Eng). Διαθέτει εμπειρία 25 ετών έχοντας διατελέσει Διευθυντής Πωλήσεων ,Εντεταλμένος Σύμβουλος και Γενικός Διευθυντής στους κλάδους Μedical Devices και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Στον Όμιλό μας εντάχθηκε από το 2017 αναλαμβάνοντας την ευθύνη όλου του Ιατρικού τμήματος στην Ελλάδα ως Εμπορικός Διευθυντής. Είναι κάτοχος MBA του Πανεπιστημίου Kingston UK.https://www.linkedin.com/in/vasilisgogos/

Βασίλης Γώγος

Commercial Director

Medical Division

Δημήτρης Κάλφας

Ο Δημήτρης είναι ένα στέλεχος με σχεδόν 20 χρόνια εμπειρίας στην αγορά των καλλυντικών και παραφαρμευτικών προϊόντων. Είναι μαζί  μας από το 2012 και έχει την ευθύνη του Κλάδου Υγείας & Ομορφιάς. Πριν ενταχθεί στην εταιρία είχε σημαντική διεθνή εμπειρία σε διευθυντικές θέσεις Πωλήσεων & Marketing. Είναι κάτοχος MBA από το Πανεπιστήμιο του Nottingham.https://www.linkedin.com/in/kalfas-dimitris-2995a519/

Δημήτρης Κάλφας

Commercial Director

Pharmacy Division

Κων/νος Πανουργιάς

Ο Κωνσταντίνος ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία το 2010 στο χώρο του Λιανεμπορίου  και έχει διατελέσει  Προϊστάμενος Πωλήσεων και  Υπεύθυνος Εκπαίδευσης & Ανάπτυξης  για την Lidl Hellas. Από τον Ιούνιο του 2017 εργάζεται στον Όμιλο μας έχοντας αναλάβει υπεύθυνος του Καταναλωτικού Τμήματος Ελλάδος στην θέση του Εμπορικού Διευθυντή. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Πανεπιστημίου Πατρών.https://www.linkedin.com/in/kwnstantinos-panourgias-38533257/

Κων/νος Πανουργιάς

Commercial Director

Consumer Division

Μαρίνα Σπαθή

Η Μαρίνα με 10 χρόνια εμπειρίας στα logistics, εντάχθηκε στον Όμιλο μας το 2007 στον Ιατρικό Κλάδο. Το 2015 ανέλαβε τη θέση Logistics Manager, με βασικό της καθήκον την οργάνωση και επίβλεψη όλων των λειτουργιών της εφοδιαστικής αλυσίδας από την αποθήκευση των προϊόντων μέχρι την μεταφορά και διανομή τους. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης & Δημόσιας Διοίκησης, με κατεύθυνση Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.https://www.linkedin.com/in/marina-spathi-75a4ba1/

Μαρίνα Σπαθή

Logistics Manager

Έφη Καποπούλου

Η Έφη από το 2012 εργάστηκε παρέχοντας λογιστικές υπηρεσίες σε εταιρείες τεχνολογίας και τροφίμων. Στον Όμιλό μας ξεκίνησε το 2016 ως Administrator και στην συνέχεια ανέλαβε θέσεις και στα εμπορικά τμήματα της εταιρείας, μέχρι το 2018 που ανέλαβε την Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού στην Ελλάδα. Είναι κάτοχος πτυχίου “Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης” του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος MBA Food & Agribusiness, από το ίδιο Πανεπιστήμιο, το οποίο ολοκλήρωσε με υποτροφία.https://www.linkedin.com/in/effie-kapopoulou-72a952aa/

Έφη Καποπούλου

HR Manager

Άγγελος Παπαδημητρίου

Ο Άγγελος είναι πιστοποιημένος μηχανικός δικτύων CISCO και Linux.  Έχει 21 χρόνια εμπειρίας στην πληροφορική. Το 2006 ανέλαβε project στην Αρμενία «ARMENTEL Telecommunications» που περιελάβανε εγκατάσταση Blade server (Linux & Windows) και NetApp storage . Στον Όμιλό μας εισήλθε το 2006 αναλαμβάνοντας αρμοδιότητες στο IT τμήμα του Ομίλου μέχρι το 2015 όπου ανέλαβε την Διεύθυνση του τμήματος στην Ελλάδα. Είναι απόφοιτος Ι.Ε.Κ. Δέλτα ως Τεχνικός Η/Υ.https://www.linkedin.com/in/papadimitriou-angelo-b2b5457b/

Άγγελος Παπαδημητρίου

IT Manager